Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Première Verhoevens 'Zwartboek' niet in gevaar

Shownieuws

De film 'Zwartboek' is niet in gevaar. Maandag maakte de distributeur bekend dat de vroege persvoorstelling wegens technische problemen aan de print vervalt.

De première van de film 'Zwartboek' is ondanks tegenslag niet in gevaar. Maandag maakte de distributeur bekend dat de vroege persvoorstelling wegens technische problemen aan de print vervalt. De productie is echter op tijd voltooid, verzekert de filmdistributeur, die geen details geeft over de technische problemen.

De internationale première op het filmfestival van Venetië, dat later deze maand begint, gaat gewoon door. Ook de Nederlandse première op 14 september komt niet in gevaar. Het wegvallen van de vroege persvoorstelling betekent dat journalisten van bladen met een lange voorbereidingstijd, zoals televisiegidsen, de film niet kunnen bespreken.

'Zwartboek' is de eerste Nederlandse film van regisseur Paul Verhoeven sinds 1983. De film gaat over de jonge Joodse verzetsstrijdster Rachel Stein, die ten onrechte wordt beschuldigd van het verraden van haar verzetsgroep. Na de bevrijding lukt het haar de echte dader te ontmaskeren en kan zij wraak nemen. De hoofdrol wordt gespeeld door Carice van Houten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen