Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Regisseur Oliver Stone scoort met film over 9/11

Shownieuws

Regisseur Oliver Stone heeft met zijn film 'World trade center' het beste openingsweekeinde uit zijn carrière beleefd. De film bracht 15 miljoen euro op.

(Novum/AP) - De Amerikaanse regisseur Oliver Stone heeft met zijn film 'World trade center' het beste openingsweekeinde uit zijn carrière beleefd. De film gaat over de aanslagen op 11 september 2001 in New York en bracht bijna vijftien miljoen euro op. Daarmee bereikte de productie de derde plaatst in de Amerikaanse boxoffice, de lijst van films met de hoogste omzetten.

De hernieuwde terreurdreiging van vorige week in Groot-Brittannië deed filmexperts vermoeden dat het geen storm zou lopen bij de film van Stone. Op vluchten van Londen naar de VS werden mogelijke aanslagen verijdeld. De makers en distributeurs zijn dan ook zeer ingenomen met de bezoekersaantallen.

'World trade center' vertelt over twee politieagenten die tijdens het redden van mensenlevens in de puinhopen van de neerstortende torens van het WTC terechtkomen. Nicolas Cage en Michael Pena spelen de hoofdrollen. De film verschijnt op 21 september in de Nederlandse bioscopen. Regisseur Oliver Stone maakte eerder films als 'Nixon', 'JFK' en 'Natural born killers'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen