Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Boissevain keert op Parade terug naar jeugd

Shownieuws

Voor Daniël Boissevain roept de Parade nostalgische gevoelens op. Intiem theater is niet nieuw voor de acteur. "Ik ben praktisch in een tent geboren."

Het reizende theaterfestival de Parade roept bij Daniël Boissevain nostalgische gevoelens op. Het geven van een voorstelling in een tent op een festivalterrein is niet nieuw voor de acteur. "Ik ben praktisch in een tent geboren", zegt de 37-jarige Boissevain tegen Novum Nieuws. Daniël groeide op in het kunstenaarsdorp Ruigoord. Met zijn ouders en een theatergezelschap reisde hij de wereld rond.

In navolging van zijn ouders laat Boissevain zijn kinderen meegenieten van de voorstelling. "Mijn beide kinderen hebben de voorstelling gezien", zegt hij. Zijn dochtertje werd er stil van, zijn zoontje, een kleine acteur in de dop, wilde zelfs meedoen. "Hij stak de hele tijd zijn armen uit als ik even in de buurt kwam."

Het leuke aan de Parade vindt Daniël dat wordt teruggegaan naar de oorsprong van het theater. "Het intieme spreekt me aan. Je vertelt je verhaal rechtstreeks aan het publiek." Om het publiek de tent in te krijgen, voert de acteur een act op. Toch is het niet altijd gemakkelijk om het publiek enthousiast te krijgen, zegt Boissevain. "Soms is het lastig om met de laatste voorstelling mensen mee te krijgen." Dat heeft niet zozeer met de inhoud van de voorstelling te maken, maar meer met de inhoud van het publiek. "De mensen zijn dan vaak al beschonken."

Boissevain speelt op de Parade samen met het gezelschap Ocobar de voorstelling 'Nuvolari!'. Volgens de acteur is sprake van een optreden dat swingt, waar drama in zit en komische momenten. "Het is gewoon het leven zelf."

Daniël is onder meer bekend van rollen in de films 'The discovery of heaven' (2001), 'Lek' (2000) en 'All stars' (1997). In 'Wild romance', de film die eind dit jaar uit komt, speelt hij de rol van hoofdpersoon Herman Brood.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen