Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gijs Staverman verandert vooral privé

Shownieuws

Voor Gijs Staverman gaat inhoud nu boven vorm. Dat is niet altijd zo geweest. "Vroeger maakte ik me drukker om een deuk in mijn auto dan in mijn vriendin."

Gijs Staverman oefent zijn vak als radio-dj al twintig jaar op dezelfde manier uit, maar is privé veel veranderd. De dj en presentator had vroeger maar één wens: beroemd worden. "Ik maakte me drukker om een deuk in mijn auto, dan een deuk in mijn vriendin", zegt hij in het Algemeen Dagblad van maandag.

Nu Staverman 40 is geworden, gaat inhoud steeds meer boven vorm, zegt hij in de krant. Zo wil hij met zijn vriendin Pearl, met wie hij acht jaar samen is, liever op een eilandje in de stille Zuidzee trouwen dan grootschalig. "Mocht het er ooit van komen, dan houd ik het zo klein mogelijk", zegt hij. "Ook uit praktische overwegingen kies ik niet voor veel toeters en bellen: als ik vandaag wil trouwen, wil ik me morgen al aan die impuls kunnen overgeven."

Vanaf komend najaar presenteert Staverman een dagelijks programma bij Q Music. Daar is hij omringd door mensen die radiomaken meer met hun hart doen dan met hun verstand, zegt hij. "Er is maar één regel waaraan iedereen zich heeft te houden: de sfeer van de programma's moet 'feel good' zijn."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen