Kies je favoriete radiostation

Dossiers

VPRO in zee met weblog Sargosso

Shownieuws

VPRO-programma Tegenlicht sluit een samenwerkingsovereenkomst met weblog Sargasso.Vrijdag meldde BNN samen met GeenStijl een actualiteitenprogramma te maken.

Het VPRO-programma Tegenlicht sluit een samenwerkingsovereenkomst met weblog Sargasso. Dat hebben VPRO-hoofdredacteur televisie Frank Wiering en Sargasso hoofdredacteur Carl Königel maandag bekendgemaakt.

Vrijdag meldde BNN samen met weblog GeenStijl een actualiteitenprogramma te maken. "Toeval", noemt een woordvoerder van de VPRO deze snelle opvolging van gebeurtenissen.

Over de precieze samenwerking wordt nog gesproken, maar de VPRO garandeert de redactionele onafhankelijkheid van Sargasso. "Het is niet de bedoeling dat er een VPRO-logo op Sargasso komt te staan, of omgekeerd", zegt Wiering. "We steunen het initiatief en we gaan kijken hoe we kunnen helpen Sargasso zelfstandig verder te laten ontwikkelen." In maart won Sargasso twee weblogprijzen. De site kreeg de Dutch Bloggies in de categorieën 'beste weblog' en 'beste collectieve weblog'.

Sargasso, dat bestaat sinds 2001, wil aandacht geven aan nieuws dat terzijde is geschoven door de traditionele media. De site heeft ook tot doel internet te gebruiken 'om goede discussies op gang te brengen en intellectuele processen tussen mensen te bevorderen'. In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen publiceert Sargasso een eigen peiling, de Sargasso Metapeiling.

Het informatieve programma Tegenlicht bericht over nieuwe ideeën en trends binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij en wetenschap.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen