Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Doek gevallen voor New Yorkse punkclub CBGB

Shownieuws

Met een optreden van Patti Smith is zondag het doek gevallen voor de legendarische punkclub CBGB in New York. De eigenaar wil de club voortzetten in Las Vegas.

(Novum/AP) - Met een optreden van onder anderen Patti Smith is zondag het doek gevallen voor de legendarische punkclub CBGB in New York. Het huurcontract van de club, waar de carrières begonnen van de Ramones, Blondie, de Talking Heads en Television, loopt eind deze maand af en wordt niet verlengd. De komende weken staan geen concerten meer op het programma.

CBGB (Country, Bluegrass and Blues) ging in 1973 open, maar beleefde zijn hoogtijdagen in de punkperiode, die een paar jaar later begon. Al ruim een jaar geleden liet de eigenaar van het in Manhattan gelegen pand weten dat het huurcontract niet wordt verlengd. Tal van protesten hebben de sluiting van de club, een onooglijk zaaltje waar nauwelijks driehonderd mensen in passen, niet kunnen verhinderen.

Patti Smith zei zondag dat de sluiting niet het eind van CBGB betekent. "CBGB is een gemoedstoestand", verklaarde ze. "De nieuwe kids moeten hun eigen plekken hebben." CBGB-eigenaar Hilly Kristal wil de club voortzetten in Las Vegas.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen