Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Daphne Deckers wilde cabaretière worden

Shownieuws

Daphne Deckers wilde eigenlijk cabaretière worden. "Mensen aan het lachen maken geeft zo'n kick", vertelt de 37-jarige 'beroepsmoeder' maandag in Margriet.

Daphne Deckers wilde eigenlijk cabaretière worden. "Mensen aan het lachen maken geeft zo'n kick", vertelt de 37-jarige 'beroepsmoeder' maandag in Margriet. "Dat merk ik als ik lezingen geef in het land." Omdat in het intellectuele milieu van haar ouders werd neergekeken op de Kleinkunst Academie, moest Daphne echter gaan studeren.

Deckers werd in de jaren negentig bekend als fotomodel. Inmiddels is ze vooral bekend als kinderboekenschrijfster. Ze heeft nog genoeg plannen. "Ik wil heel graag een roman schrijven. En een filmscenario voor een romantische comedy, een kinderfilm en nog een comedyserie voor televisie. Een andere grote wens is het vertalen van zo'n grote Joop van den Ende-musical."

Onlangs publiceerde Deckers in het kader van het thema van de Kinderboekenweek, 'De leeuw en de aap', een sprookjesachtig boek gebaseerd op oude fabels uit India, Maleisië, Afrika en Egypte.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen