Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nicole Kidman als VN-ambassadeur naar Kosovo

Shownieuws

Nicole Kidman reist twee dagen als VN-ambassadeur door Kosovo. De Australische actrice bezoekt de Servische provincie, omdat er nog steeds spanningen voorkomen.

(Novum/AP) - Nicole Kidman reist twee dagen als VN-ambassadeur door Kosovo. De Australische actrice bezoekt de Servische provincie, omdat er nog steeds spanningen voorkomen. "Ik ben hier om mensen te ontmoeten, hun verhalen aan te horen en om voor jullie het woord te voeren als dat nodig is", zei Kidman dit weekeinde bij haar aankomst in het voormalige oorlogsgebied op de Balkan.

De 39-jarige actrice werd in januari benoemd tot ambassadeur van het VN-ontwikkelingsfonds voor vrouwen, Unifem. De tournee door Kosovo is haar eerste bezoek in die hoedanigheid. Het bezoek komt op een belangrijk moment, omdat etnische Albanezen en Serviërs momenteel onderhandelen over de status van het gebied. De Albanezen willen dat de provincie met twee miljoen inwoners geheel onafhankelijk wordt. De Serviërs zijn daar tegen.

De Navo stopte in 1999 een door Serviërs geplande aanval op etnische Albanezen, die voor onafhankelijkheid streden. De provincie wordt sinds die tijd geleid door de VN.

Kidman was eerder dit weekeinde in Rome voor de première van de film 'Fur: An imaginary portrait of Diane Arbus', die op de eerste editie van het filmfestival van Rome in première ging.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen