Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Activisten willen adoptie Madonna blokkeren

Shownieuws

Een mensenrechtenorganisatie uit Malawi is tegen de adoptie van een dertien maanden oud jongetje door Madonna. Ook een kinderrechtenorganisatie heeft bezwaar.

De mensenrechtenorganisatie The Human Rights Consultative Committee (HRCC) uit Malawi wil de adoptie van het dertien maanden oude jongetje David door popster Madonna een halt toeroepen. Dat heeft een woordvoeder van de organisatie gezegd in het Amerikaanse tijdschrift People. Eerder kondigde de kinderrechtenorganisatie Eye of the Child al aan naar de rechter te stappen om de adoptie tegen te houden.

Volgens de wet in het Afrikaanse land moeten ouders voor de adoptie minstens achttien maanden met het kind in het land doorbrengen. De HRCC vindt het onacceptabel dat die bepaling mogelijk wordt gemeden nu het om Madonna gaat. Een rechtbank in Malawi gaf de 48-jarige popster en haar man Guy Ritchie vorige week voorlopig toestemming om het kindje te adopteren. De adoptie zelf is nog niet rond.

Madonna en Ritchie, die acht dagen in Malawi doorbrachten, vlogen eind vorige week terug naar Londen voor de tiende verjaardag van dochter Lourdes. De kleine David is uit veiligheidsoverwegingen naar een schuiladres gebracht, meldden Britse media eerder. Autoriteiten zouden willen voorkomen dat het jongentje wordt ontvoerd nu bekend is wie mogelijk zijn moeder wordt.

Woordvoerder Liz Rosenberg van Madonna zegt in People dat Madonna al tijden bezig is met het adopteren van een kind uit Malawi. Ze laat weten te hopen dat Madonna zich zo snel mogelijk met het jongetje kan herenigen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen