Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tijger Curt Fortin maakt kinderen aan het huilen

Shownieuws

Curt Fortin probeert zo eng mogelijk over te komen als Shere Khan in de musical Jungleboek. "Het zou wat zijn als kinderen alleen lachen om de tijger."

Acteur en televisiepresentator Curt Fortin probeert zo eng mogelijk over te komen in zijn nieuwe rol. Dat is die van de tijger Shere Khan in de musical 'Jungleboek: Mowgli en het regenwoud'. Dat hij een minderjarige toeschouwer aan het huilen maakte, was precies de bedoeling. "Het zou wat zijn als kinderen alleen lachen om de tijger", zegt de 28-jarige presentator van Top of the Pops. "Als ik de kinderen een beetje bang kan maken, is het realistischer." Zaterdag was de première plaats in Breda.

Zijn tijgerpak is gemaakt van leer. "Toen ik het ontwerp zag, lag ik meteen in een deuk." Een vacht zou te schattig zijn voor zijn kwaadaardige rol, vindt Fortin. "Nu is hij een stoere rock-'n-roll-tijger."

De 21 rollen in Jungleboek worden gespeeld door negen acteurs, onder wie musicalster Carolina Dijkhuizen. Naast Shere Khan speelt Fortin de aap Bandar. "Als hyper-ADHD-aapje dat loopt te stuiteren kan ik me lekker ontladen na de rol van ingehouden tijger." Lichamelijk is de musical veeleisend. "Als tijger moet ik continu in positie staan, klimmen, vliegen en vallen. Ik zweet me gelijk kapot na de eerste vijf minuten."

'Jungleboek', dat is gebaseerd op een negentiende-eeuwse verhalenbundel van Rudyard Kipling, is tegenwoordig vooral bekend door de Disney-tekenfilm uit 1967. Ivo de Wijs tekende voor de tekst. Het decor is ontworpen door Niek Kortekaas, die ook de regie voert. De muziek is van Ronny Mosuse.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen