Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Countrylegende Freddy Fender overleden

Shownieuws

Freddy Fender is niet meer. De countrylegende, bekend van het nummer 'Before the next teardrop falls', is zaterdag overleden aan longkanker. Hij was 69 jaar.

(Novum/AP) - Freddy Fender is niet meer. De countrylegende is zaterdag in het Amerikaanse Corpus Christi overleden aan longkanker. Hij was 69 jaar.

De gitarist werd in januari geopereerd aan zijn longen. Tijdens de ingreep stuitten de chirurgen op twee fikse tumoren, waarna de operatie werd afgebroken. Fender onderging direct chemotherapie, maar de behandeling werd beëindigd vanwege de negatieve bijeffecten. Later werden bij de Texaan nog negen nieuwe tumoren geconstateerd.

Fender brak wereldwijd door met het nummer 'Before the next teardrop falls' uit 1974. In 1989 ging de gitarist een samenwerking aan met mede-Texanen Doug Sahm, Flaco Jimenez en Augie Myers voor de groep Texas Tornados. De band ontving in 1990 een Grammy Award voor het album 'Texas Tornados'.

Door de jaren worstelde Fender met drugs en alcohol. Hij werd behandeld voor diabetes en onderging een niertransplantatie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen