Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sterren klunen voor CliniClowns

Shownieuws

Dertig bekende Nederlanders hebben zich zaterdag in de Uithof in Den Haag ingezet voor het goede doel. Met 'Klunen met sterren' ging geld naar de CliniClowns.

Dertig bekende Nederlanders hebben zich zaterdag in de Uithof in Den Haag ingezet voor het goede doel. Met de actie 'Veronica's klunen met sterren' werd geld opgehaald voor de CliniClowns. Binnen een kwartier moesten de deelnemers zo veel mogelijk rondjes klunen. Hiervoor was een speciaal parcours uitgezet. Tussen het klunen door werden er ook kleine stukjes geschaatst.

Het klunen kostte de meeste sterren behoorlijk wat inspanning. "Ik ben alweer even klaar, maar ben nog steeds aan het zweten", zegt voormalig TMF-vj Kristina Bozilovic. Jeroen Post kwam ook niet droog uit de strijd. "Ik zweet me kapot." Ondanks de zware inspanning waren de sterren allemaal erg enthousiast. "Het is een goed doel en we doen het voor de kinderen", zegt Arie Ribbens.

Veronica-dj Patrick Kicken, de initiatiefnemer van het evenement, deed het allemaal voor 'een glimlach op het gezicht van de kinderen'. Hij is tevreden met het resultaat. "Er zijn geen gewonden, dat is natuurlijk altijd goed." Wel gingen er veel mensen onderuit, vertelt hij. Henk Bres kan daarover meepraten. "Ik ging met een harde klap onderuit. Het is gewoon geen goed idee als je een andere schaatser wil tegenhouden."

Radio Veronica en twee sponsors van het evenement hebben zaterdag gezamenlijk vierduizend euro beschikbaar gesteld voor het goede doel. Hoeveel er in totaal is binnengekomen aan donaties en hoeveel nieuwe donateurs er zijn bijgekomen, is nog niet duidelijk. De winnares van de kluunwedstrijd, Barbara de Loor, mag de vierduizend euro namens Radio Veronica overhandigen aan de CliniClowns.

Kicken kwam op het idee naar aanleiding van de populaire ijsdansprogramma's 'Dancing on ice' en 'Sterren dansen op het ijs'. "Met een doel als de CliniClowns moet je er dan wel een ludieke actie van maken. Vandaar deze persiflage." Als het aan Kicken ligt, komt er volgend jaar een soortgelijke actie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen