Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mel Gibson verklaart antisemitische uitspraken

Shownieuws

Mel Gibson wijt zijn antisemitische uitspraken aan de kritiek van Joodse organisaties op 'The passion of the christ'. Ook de kwestie-Libanon speelde een rol.

(Novum/AP) - Mel Gibson wijt zijn antisemitische uitspraken deels aan de kritiek van Joodse organisaties op zijn film 'The passion of the christ'. Dat zei de acteur en regisseur vrijdag in een interview met het programma Good Morning America.

Gibson werd in juli opgepakt wegens dronkenschap. Bij zijn arrestatie maakte hij antisemitische opmerkingen tegenover de politie. Hij zei toen dat 'Joden verantwoordelijk zijn voor alle oorlogen in de wereld'.

Gibson produceerde, regisseerde en financierde de film 'The passion of the christ' uit 2004, waartegen Joodse organisaties bezwaar maakten. Zij waren van mening dat Joden in de film worden neergezet als de moordenaars van Jezus. "Onbewust zat ik nog steeds met die kritiek", zegt Gibson nu. De acteur gaf vrijdagavond nog een reden voor zijn antisemitische uitspraken. Hij maakte zich zorgen over het geweld dat op dat moment plaatsvond tussen Israël en de Hezbollah-beweging in Libanon.

De acteur vertelde in het interview voor het eerst over zijn aanhouding. Het eerste deel van het interview werd donderdag uitgezonden. Hierin vertelde Gibson dat hij zich schaamde voor zijn gedrag tijdens de arrestatie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen