Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Madonna en adoptiekind nog niet samen

Shownieuws

Madonna heeft vrijdag Malawi verlaten zonder het jongetje dat ze wil adopteren. De regering van het land beloofde de twee zo snel mogelijk te herenigen.

Madonna heeft vrijdag Malawi verlaten zonder het jongetje dat ze wil adopteren. De regering van het Afrikaanse land beloofde de twee zo snel mogelijk te herenigen. Het adoptieproces voor de 1-jarige David Banda loopt nog. Een woordvoerder van de immigratiedienst verklaarde de afwezigheid van David tegenover persbureau Reuters. "Het jongetje mocht nog niet mee omdat zijn paspoort nog niet in orde is."

Volgens de wet in Malawi is adoptie vanuit andere landen niet toegestaan. Als een kind in Malawi wordt geadopteerd, gaat er gewoonlijk een periode van achttien maanden aan vooraf waarin de adoptieouders worden geëvalueerd door jeugdzorg. Eerder werd al bekendgemaakt dat voor Madonna en haar man een uitzondering wordt gemaakt.

Madonna was in Malawi in het kader van een liefdadigheidsprogramma. De moeder van David, die woont in een weeshuis bij de grens met Zambia, is overleden na de bevalling. De vader is blij met de adoptie door Madonna. Eye of the Child, een organisatie die opkomt voor de rechten van kinderen uit Malawi, is echter van plan naar de rechter te stappen als de regering de adoptie van David door laat gaan. "Het is geen huis dat je verkoopt", meldde de organisatie. "Het gaat om een persoon die nu nog te jong is om zelf zijn mening te geven."

De 48-jarige popster heeft al twee kinderen, de 10-jarige Lourdes en de 5-jarige Rocco.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen