Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nominaties Ako Literatuurprijs 2006 bekend

Shownieuws

De zes nominaties voor de Ako Literatuurprijs zijn bekend: Stefan Brijs, Hans Münstermann, Joris Note, Frits van Oostrom, Dimitri Verhulst en Christiaan Weijts.

De zes nominaties voor de Ako Literatuurprijs 2006 zijn vrijdag bekendgemaakt. 'De engelenmaker' (Stefan Brijs), 'De bekoring' (Hans Münstermann), 'Hoe ik mijn horloge stuksloeg' ( Joris Note), 'Stemmen op schrift' (Frits van Oostrom), 'De helaasheid der dingen' (Dimitri Verhulst) en 'ART. 285b' (Christiaan Weijts) werden uit 22 werken geselecteerd voor de zogeheten Toplijst.

Op 10 november wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst op luchthaven Schiphol. De prijsuitreiking wordt rechtstreeks uitgezonden in RTL Boulevard. De schrijver van het bekroonde boek ontvangt een sculptuur van Eugène Peters en een geldbedrag van vijftigduizend euro.

De Ako Literatuurprijs is een literaire prijs die jaarlijks wordt toegekend aan een Nederlandse of Belgische auteur. De winnaar van 2005 was Jan Siebelink met 'Knielen op een bed violen'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen