Kies je favoriete radiostation

Dossiers

BN'ers niet vies van rosse buurt

Shownieuws

Bekende Nederlanders zijn niet vies van de rosse buurt. Dat vertelden zij tijdens de première van 'Wat zien ik?!'. De musical komt van de roman van Albert Mol.

Bekende Nederlanders zijn niet vies van de Amsterdamse rosse buurt. Dat vertelden zij tijdens de première van de musical 'Wat zien ik?!', waarvan het verhaal zich afspeelt op de wallen. Patrick Kluivert, die meekwam met GTST-acteur Koert-Jan de Bruin, was heel duidelijk. "Als je niet op de wallen bent geweest, ben je geen echte Amsterdammer", zegt hij. De voetballer kent de buurt goed, maar heeft naar eigen zeggen nog nooit een bezoekje gebracht aan de dames van lichte zeden.

De musical is gebaseerd op de verhalen van de in 2004 overleden cabaretier Albert Mol. Ellen Pieters vertolkt de rol van Blonde Greet. Musicalcollega Tony Neef is lovend over Pieters. De voormalig Miss Saigon-ster is vaak genoeg op de wallen geweest. "Niet als klant, maar om het mijn familie te laten zien. Ik woon nu in Amsterdam en ik kom uit het hoge noorden."

De Amsterdamse actrice Sabine Koning komt graag in de rosse buurt. "Het is één van de veiligste buurten van Amsterdam hoor, vergis je niet. Op elke hoek staat wel een politieagent. In China Town kun je heel lekker eten, dus ik ben er meerdere keren per week te vinden." Collega Christof Haddad kent de Amsterdamse trekpleister ook van dichtbij. "De vriend van mijn oudste zus, hij is Amerikaans, wilde het per se zien." Het viel de acteur op dat de rosse buurt netjes is. "Het is eigenlijk een heel mooie buurt."

'Wat zien ik?!' speelt zich af tijdens de sociale onrust van de jaren zestig. Ondanks de studentenrellen gaan prostituees Blonde Greet en Nel verder met hun leven. Greet ontfermt zich over Nel, die veel te verduren heeft van haar vriend met losse handjes. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Ellen Pieters, Mariska van Kolck en Johnny Kraaykamp. De musical is nog te zien tot mei volgend jaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen