Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Giel Beelen valt Kroonprins lastig

Shownieuws

Kroonprins Willem Alexander heeft het nummer van zijn mobiele telefoon veranderd. Giel Beelen heeft voor zijn ochtendshow op 3FM de prins gebeld.

Kroonprins Willem Alexander heeft het nummer van zijn mobiele telefoon veranderd. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD). Giel Beelen heeft voor zijn ochtendshow op 3FM de prins van Oranje gebeld. "Het is niet duidelijk hoe de dj aan het telefoonnummer is gekomen", zegt een woordvoerder van de RVD vrijdag.

De RVD vindt het bezwaarlijk dat Beelen zich voor het gesprek niet kenbaar heeft gemaakt als journalist. "Hij begon meteen vragen te stellen", zegt de woordvoerder. In zijn radioshow heeft Beelen ook delen uit een interview met minister-president Jan Peter Balkenende laten horen. "Met knip- en plakwerk heeft hij een verhaal in elkaar gezet", zegt de woordvoerder. "Dat kan niet en wij hebben de Vara verzocht om met deze praktijken te stopppen."

De voorlichtingsdienst heeft op 4 mei een brief verstuurd naar de Vara. Hierin werd onder meer bezwaar gemaakt tegen het gebruik van de stem van minister-president Balkenende in de uitzending van Beelen. Er volgde een antwoord van de omroep, maar niet de belofte om te stoppen met het gebruik van de fragmenten. Een tweede brief werd op 5 oktober verstuurd. Daarin werd gevraagd te stoppen met het gebruik van de fragmenten. Hierop is tot nu toe nog geen antwoord gekomen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen