Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Borat slaat 'vrouw' aan de haak in homobar

Shownieuws

Borat is dol op Amsterdam. Woensdagavond bezocht het typetje van de Britse komiek Sacha Baron Cohen homoclub de Cockring, waar hij een harige vrouw versierde.

Borat slaat 'vrouw' aan de haak in homobar

Borat is dol op Amsterdam. Woensdagavond bezocht het typetje van de Britse komiek Sacha Baron Cohen homodiscotheek Cockring, waar hij een vrouw met haar op het gezicht aan de haak sloeg. "Mijn anus hangt los als de mond van een moeie hond", zei een tevreden Borat donderdag tegen de samengestroomde pers in een Amsterdams hotel.

Aan de organisator van zijn persconferentie vroeg hij in gekunsteld Engels: "Heb je gisteren nog plezier gehad met de persoon in het raam? Was hij waar voor het geld?" Ook 'het netwerk van open riolen' in Amsterdam kan de 'Kazachstaanse journalist' waarderen. Hij vond het makkelijk om uit het raam zijn behoefte te doen. "Als iemand in de langsvarende boot er last van had, mijn verontschuldigingen."

Donderdagavond is Cohen aanwezig bij de galapremière van 'Borat: cultural learnings of America for make benefit glorious nation of Kazakhstan', die volgende maand in de Nederlandse bioscoop draait. In de film wordt Borat gevolgd op zijn ontdekkingsreis door de Verenigde Staten. De film kreeg veel publiciteit nadat de Kazachstaanse regering protesteerde tegen de productie. Daarin wordt Kazachstan afgeschilderd als achterlijk land.

Volgens Borat zijn de protesten 'walgelijke provocaties' van de Uzbeekse regering. "Als Uzbekistan niet ophoudt aanvallen op ons land te financieren, sluiten we een militaire aanval niet uit. Als nog maar één staaltje Uzbeekse propaganda ontkent dat we mensen gefermenteerde paardenurine laten drinken, de doodstraf uitdelen aan mensen die hun anus afvegen met de nationale vlag of dat we meer dan drieduizend ton menselijk schaamhaar per jaar uitvoeren, dan bombarderen we de Uzbeekse steden... met katapulten."

Borat is woedend dat de 'Uzbeekse provocateurs' beweren dat vrouwen gelijke rechten hebben in Kazachstan. "Macht geven aan een vrouw is als het geven van een vuurwapen aan een aap: erg gevaarlijk." Tijdens zijn persconferentie nam de komiek, die ook bekend is als het personage Ali G, het Nederlandse journaille genadeloos op de korrel. "Je hebt mooi tiet", zei hij tegen een verslaggeefster van BNN. "Je kontje ziet eruit als dat van een 7-jarige."

"Jij bent achterlijk", zei hij tegen een andere journalist. Een Hitkrant-reporter vroeg hij naar diens seksuele geaardheid. Een Belgische journalist voegde hij toe dat Kazachstan goede ervaringen heeft met België, vanwege de handel in jongetjes. Aan het eind van zijn optreden nodigde hij de vaderlandse pers uit naar zijn hotelkamer te komen, om wodka te drinken en uit het raam op honden te schieten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen