Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Intwine overwint tegenslagen

Shownieuws

Intwine-voorman Roger Peterson heeft één frustratie. "Er zijn mensen die ons per definitie niet goed vinden, terwijl ze onze muziek nog nooit hebben gehoord."

Wie het bloed onder de nagels van Intwine-voorman Roger Peterson wil halen, moet ongevraagd zijn mening geven over de band. "Er zijn mensen die Intwine per definitie niet goed vinden. Helaas zijn dat vaak de mensen die niet eens de moeite hebben genomen om naar onze muziek te luisteren", vertelt Peterson. Voor al die mensen hebben de bandleden een goede raad: luister naar het nieuwe album 'Pyrrhic victory'. Dat zal ze de mond wel snoeren.

Met de nieuwe cd is Intwine eindelijk op het juiste muzikale pad, vertelt Peterson woensdag in een nog lege zaal in de Amsterdamse Melkweg, waar fans enkele uren later worden getrakteerd op een showcase. "Hoewel de muziek wat zwaarder is, is dit geen negatief album. Het is wel de muziek die we op dit moment echt willen maken. Toevallig hebben we het afgelopen jaar veel meegemaakt, en ja: dat klinkt door in de songs."

Ook de titel sluit aan op de laatste levenslessen van de bandleden. "Een 'Pyrrhic victory' is een overwinning die niet zonder slag of stoot is behaald", legt Peterson uit. "We hebben wel succes met de band, maar hebben ook veel verliezen geleden."

Zo nam Intwine onlangs afscheid van percussionist John Melger. Peterson wil niet zeggen waarom, wel dat het hem veel doet. Ook gitarist Jon Symons maakt relatief kort deel uit van de band en drummer Rocheteau Mahuwallan was er eveneens niet vanaf het begin bij. "Elke band zal wel zijn sores hebben", beseft Peterson. "Dat is bij ons niet anders. Bandwisselingen, interne problemen. Het is moeilijk geweest, maar gelukkig heb ik een middel me om te uiten."

Volgens de bandleden is het niet makkelijk voor een rockband om in Nederland succesvol te zijn. "Nederland stikt van de goede bandjes. Maar het is moeilijk om de juiste media-aandacht en promotie te krijgen. Er is geen goed rockstation op de radio", vindt Peterson. "De muziek die wij spelen, is niet heel commercieel. Dat is lastig, we moeten vechten voor airplay", licht gitarist Symons toe.

Over succes in het buitenland zijn de bandleden dan ook realistisch. Ze vrezen dat een buitenlandse doorbraak niet zo makkelijk is als mensen wel eens lijken te denken. "Zelfs als je heel commercieel en toegankelijk bent, is het moeilijk", zegt Symons. "Het is Kane bijvoorbeeld ook nog niet gelukt. In al die landen zijn er natuurlijk heel veel bandjes die goed zijn en iets vergelijkbaars doen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen