Kies je favoriete radiostation

Dossiers

De kracht van Van Duin schuilt in de eenvoud

Shownieuws

André van Duin is door de jaren heen zichzelf gebleven. "Wat hij doet is geen kunstje. Niemand heeft zijn talent", vertelt Hans van Willigenburg.

André van Duin is door de jaren heen zichzelf gebleven. Vrienden en collega's roemen het eenvoudige karakter van de roodharige komiek. Ze zijn het er stuk voor stuk over eens dat zijn persoonlijkheid zonder poespas André zo speciaal maakt. "Wat hij doet is geen kunstje. Alles komt uit hemzelf en niemand heeft zijn talent", vertelt Hans van Willigenburg.

Simone Kleinsma ziet ook niemand die in de voetsporen van André kan treden. "Alleen al door zijn aanwezigheid krijgt hij een zaal aan zijn voeten. Daar staat hij alleen in." Carry Tefsen verklaart het talent van de grappenmaker met de speciale humor. "Hij gebruikt oerhumor. Daarmee is hij zo uniek." Ook Ivo Niehe heeft bewondering voor André. "Het is het gevoel van eenvoud. Hij is in alles helder en duidelijk. Hij geeft wat je wilt."

Een film over het leven van de cabaretier komt er niet, als het aan zijn vrienden en collega's ligt. "Het blijft André. Hij is niet na te spelen", zegt Corry van Gorp. Tefsen sluit zich daar bij aan. "Die rol is niet te vervullen." Niehe ziet wel een oplossing. "Er is maar één iemand die die rol op zich kan nemen. Dat is André zelf." Van Duin zelf ziet toch nog wel een kanshebber. "Jon van Eerd komt het dichtst bij me. Hij speelt zoals ik dat zou kunnen doen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen