Kies je favoriete radiostation

Dossiers

André van Duin dankbaar voor levensboek

Shownieuws

André van Duin is blij met het boek dat een beeld geeft van zijn leven. Joop van den Ende, de initiatiefnemer, kreeg als dank een schilderij van de komiek.

André van Duin is vereerd met het boek dat een uitgebreid beeld geeft van zijn leven. Joop van den Ende, die het initiatief nam voor de pil, kreeg als dank een schilderij van de 59-jarige volkskomiek. "Als je een cadeau krijgt, is het de bedoeling dat je ook een cadeau teruggeeft", verklaarde Van Duin. Het portret van André's leven werd woensdag gepresenteerd door de journalist Matthijs van Nieuwkerk.

'André van Duin - De glans van de eenvoud' verscheen in samenwerking met de VandenEnde Foundation en is het derde deel in de reeks Theater- en Televisiefenomenen. Mary Dresselhuys en Wim Sonneveld gingen Van Duin voor. Joop van den Ende wil in de boeken persoonlijkheden neerzetten 'die belangrijk zijn voor de kleur van de maatschappij'. "Met deze werken wil ik de herinneringen aan die mensen blijvend maken", licht hij zijn initiatief toe.

Niet alleen André's theatershows en televisieprogramma's komen in het boek aan bod, maar ook zijn radio- en filmverleden. Interviews met onder anderen Ferry de Groot, Wim Dröge, Corry van Gorp en Joop van den Ende schetsen een beeld van de roodharige komiek. Hans Visser en André Breedland zijn de auteurs van het werk.

André van Duin werd in 1964 ontdekt toen hij een talentenjacht van de Avro won. Hij zette in zijn carrière vele typetjes neer, zoals Willempie, Meneer de Bok, Joep Meloen en Ed Oorklep.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen