Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Marco Borsato krijgt kippenvel van Lucie Silvas

Shownieuws

De haren van Marco Borsato gaan recht overeind staan van de stem van Lucie Silvas. Samen hebben ze een nummer 1-hit met 'Everytime I think of you'.

Krijgt een groot deel van Nederland kippenvel van de liedjes van Marco Borsato, de haren van de zanger zelf gaan overeind staan van Lucie Silvas. "Lucie is een klein opdondertje met een enorme strot", zegt Borsato over de 26-jarige Britse zangeres.

"Als ze 'Nothing else matters' zingt, is het alsof ze voor je staat en je recht in de ogen kijkt. Dat is zo mooi dat het zeer doet." Dat Silvas toezegde hem bij te staan in zijn uitverkochte concertreeks in het Gelredome in Arnhem, vindt hij dan ook een hele eer.

Borsato vloog zelf naar Londen om Silvas het idee voor een samenwerking voor te leggen. Daar aangekomen was er meteen een klik, zegt de 39-jarige zanger. "Toen we voor het eerst samen wat zongen klonken onze stemmen zo lekker bij elkaar. Het was meteen zo klaar als klontje: we moesten ook een single opnemen." De keus viel op 'Everytime I think of you' van The Babys. Dinsdag kwam het nummer binnen op de hoogste positie in de Top 40 en scoorde Borsato voor de elfde keer een nummer 1-hit.

Dat hij op de single in het Engels zingt, heeft niets te maken met een ambitie ook buiten Nederland en België door te breken. "Ik heb heel even geprobeerd het nummer deels in het Nederlands te zingen, maar dat kreeg een hoog boerenkoolgehalte," zegt hij. "Ook wilde ik het origineel geen geweld aandoen, daar is het veel te mooi voor. Maar Nederlands blijft de taal waarbij ik me het lekkerst voel, ik kan me er gewoon het best in uitdrukken."

De concertreeks Symphonica in Rosso, waarin de zanger met een veertigkoppig orkest speelt, gaat op 20 oktober van start en duurt tot 4 november. Bij alle tien de concerten geeft Silvas acte de présence. Borsato heeft naar aanleiding van zijn tiende nummer 1-hit 'Rood', alle bezoekers gevraagd rode kleding of accenten te dragen. Donderdag geeft Silvas een exclusief concert in de Amsterdamse poptempel Paradiso.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen