Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Amos Lee: "Nederland staat open voor mijn muziek"

Shownieuws

De Amerikaanse zanger Amos Lee ziet zichzelf niet als een stereotype songwriter. "Ik schrijf niet op een bepaalde manier of met een bepaalde stijl."

Amos Lee: "Nederland staat open voor mijn muziek"

De Amerikaanse zanger Amos Lee ziet zichzelf niet als een stereotype songwriter. "Ik schrijf niet op een bepaalde manier of met een bepaalde stijl. Ik probeer gewoon mijn ding te doen en me niet te laten afleiden", vertelt hij. "Ik heb geen idee wat voor muziek er uiteindelijk uitkomt als het nummer af is, maar ik laat me meenemen door het proces."

Voordat Lee, wiens tweede album 'Supply and Demand' op 3 oktober uitkwam, succesvol werd als muzikant stond hij voor de klas. "Met mijn muziek ging ik naar plekken waar ze open podium hielden. Daar ontmoette ik muzikanten die me op sleeptouw namen. Ik gaf mezelf twee jaar om te kijken of ik mijn brood zou kunnen verdienen met het maken van muziek, anders zou ik weer gaan lesgeven. Het is goed uitgepakt." Dat zijn muziek ook in Nederland goed wordt ontvangen, heeft volgens Lee een reden. "Ik denk dat jullie meer open staan voor iets dat uit Amerika komt dan de rest van Europa."

De zanger nam een risico door zijn baan op te zeggen en zich te storten op muziek. Maar eng vond hij dat zelf niet. "Ik had niet heel veel om handen toen, ik kon doen wat ik wilde. Ik ben niet iemand die met een heel hoge standaard leeft, dus het was makkelijk om te stoppen met lesgeven en te gaan doen wat ik echt wilde." Het les geven mist Lee niet. "Ik heb veel ontzag voor leraren omdat zij levens veranderen. Maar ik ben niet jaloers, het is hard werken." In zijn nummers zijn dan ook geen lessen terug te vinden. "Ik probeer gewoon te communiceren".

[Novum]

Gerelateerde Artikelen