Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vriendje Jamie staat EliZe bij in solocarrière

Shownieuws

Di-rect-drummer Jamie en zangeres EliZe zijn niet alleen een liefdeskoppel, ook werken ze samen aan haar album en liveshow.

Vriendje Jamie staat EliZe bij in solocarrière

Di-rect-drummer Jamie en zangeres EliZe zien niet alleen privé veel van elkaar, maar nu ook professioneel. Het muzikale liefdeskoppel heeft samen enkele nummers uit de show van EliZe aangepast. "Ze wilde wel weer eens wat anders", verklaart de drummer. "Ik heb thuis met EliZe aan haar show gezeten."

De 24-jarige EliZe komt uit het popdancegenre, terwijl Jamie in een rockband drumt. Het verschil in muziekgenres leverde geen problemen op, omdat ze beiden van allerlei soorten muziek houden, verklaart Jamie.

Op haar langverwachte debuutalbum 'In control', dat vorig weekeinde werd gelanceerd, zijn verschillende muziekstijlen te horen. "Ja, elk nummer is eigenlijk anders", vertelt de in Amsterdam woonachtige EliZe. "Ik vind ook alles leuk." Ze vindt dat de nummers op haar album één geheel vormen, hoe verschillend ze ook zijn. "Ik ben niet bang om nieuwe stijlen uit te proberen."

De naam van het album heeft een symbolische betekenis voor EliZe. Toen ze tweeënhalf jaar geleden met haar professionele zangcarrière begon, was ze naar eigen zeggen nog een naïef en verlegen meisje. Ze vindt nu dat ze 'in control' is. Ze heeft alle nummers die op haar album staan zelf uitgezocht. De brunette werkte op het album samen met het Deense muziekduo Hartmann en Langhoff.

EliZe debuteerde in 2004 met het nummer 'Shake'. Het jaar erop scoorde ze een toptienhit met 'Automatic'. Met nummers als 'I'm no latino' en 'Into your system' kreeg ze daarna nog meer bekendheid.

Haar nieuwe single 'Itsy bitsy spider', die eind oktober uitkomt, is een r&b-nummer. Het liedje gaat over haar vriendje, dat vreemdgaat. In het echt vormen Jamie en EliZe een gelukkig paar. In de videoclip achtervolgt EliZe een acteur die haar vriendje speelt. Zo ontdekt ze zijn ontrouw. Er zit een echte Chileense vogelspin in de clip. Dat was haar idee. In het begin vond ze de spin nogal eng, maar aan het einde van de muziekvideo hangt de achtpoot in haar gezicht.

Vrijdag staat EliZe in het voorprogramma van de TMF Awards. Ze maakt ook kans om met het beeldje voor 'beste zangeres nationaal' naar huis te gaan. "Ik hoop dat het een heel leuke dag wordt", zegt ze. "Ik denk niet dat ik de award ga winnen, maar ik vind het een eer dat ik tussen zulke sterke vrouwen sta als Do, Ilse DeLange en Anouk."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen