Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Annamarie Thomas: uislag ijsdansshow klopt niet

Shownieuws

Annamarie Thomas denkt dat er gesjoemeld wordt met de uitslag bij 'Sterren dansen op het ijs'. De schaatsser werd zaterdag uit het programma gestemd.

Annamarie Thomas denkt dat er gesjoemeld wordt met de uitslag bij 'Sterren dansen op het ijs'. Dat vertelt ze dinsdag in de Telegraaf. De schaatsster werd zaterdagavond uit het programma gestemd. In de 'skate-off', de afvalronde van het programma, verloor ze met 49,5 procent van de stemmen van ex-idol Maud. Het publiek kan bij deze ronde stemmen per sms.

Thomas begon thuis pas te twijfelen aan haar nipte verlies. "Het gastenboek op mijn website puilde uit van mensen die er met hun mobieltje niet door waren gekomen." Dat het programma moeilijk te bereiken was heeft de 35-jarige blondine niet alleen van horen zeggen. "Terwijl Trevor en ik onze kür deden, heeft een andere deelnemer met mijn telefoon een heleboel sms'jes verstuurd. Maar daarvan kwamen er maar liefst vijfentwintig retour omdat ze te laat verstuurd zouden zijn. Terwijl ik nog op het ijs stond!"

De schaatsster vertelt dat ze SBS niet wil afvallen. "Ik heb ontzettend leuke weken gehad. Maar op deze hausse aan sms'jes leken ze gewoon niet goed voorbereid." Ze voelt zich benadeeld. "Wat er ook gebeurd mag zijn, het klopt niet. Het lijkt wel of er opzet in het spel is." Een woordvoerder van de zender bevestigt tegenover de krant dat de lijnen overbelast zijn geweest. "Maar dat gold natuurlijk zowel voor de lijn van Annamarie, als voor die van Maud."

De strijd van 'Sterren dansen op het ijs' gaat nu nog tussen Maud, Jody Bernal en Hein Vergeer. De finale van het programma is te zien op 21 oktober.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen