Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuwe Bond vraagt critici om eerlijke kans

Shownieuws

Daniel Craig wil dat critici hem een kans geven als de nieuwe James Bond. De Britse acteur krijgt op internet veel kritiek, onder meer omdat hij blond is.

(Novum/AP) - Daniel Craig wil dat critci hem een kans geven als de nieuwe James Bond. "Als ik op internet zie wat er over mij geschreven wordt, word ik gek", zegt de blonde Brit in het Amerikaanse tijdschrift Entertainment Weekly. "Ze haten mij. Ze vinden me niet geschikt voor de rol, zo simpel is het. Toch zou ik willen dat ze hun oordeel bewaren tot ze de film hebben gezien."

Een groep James Bond-fans heeft op internet een website opgericht waarop wordt geprotesteerd tegen Craig als opvolger van Pierce Brosnan. Zo wordt hij niet knap genoeg bevonden en wordt getwijfeld aan zijn seksuele geaardheid. De website roept op de film 'Casino royale', waarin Craig voor het eerst als Bond te zien is, te boycotten. De nieuwe film over de Britse geheim agent komt op 17 november uit.

Craig vertelt verder veel druk te hebben gevoeld rond het uitspreken van de beroemde woorden 'I am Bond, James Bond'. Hij zegt niet elke ochtend voor de spiegel te hebben geoefend, omdat hij de confrontatie niet wilde aangaan. "Ik wilde het gewoon doen en dan ook echt goed doen." In hoeverre dat is gelukt, vertelt de acteur niet. Wel zegt hij een heel nieuwe draai aan het personage Bond te hebben gegeven.

De 38-jarige Craig mag dan veel kritiek krijgen op zijn rol als de nieuwe 007, met zijn kleding zit het wel snor. De acteur werd eerder deze week door mannenblad Esquire verkozen tot de beste geklede man van het jaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen