Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Barbra Streisand doneert een miljoen aan goed doel

Shownieuws

Barbra Streisand heeft een miljoen dollar gedoneerd aan een organisatie die het broeikaseffect wil terugdringen. De 64-jarige zangers treedt daarom ook weer op.

Barbra Streisand doneert een miljoen aan goed doel

Barbra Streisand heeft een miljoen dollar (ruim 780 duizend euro) gedoneerd aan het Het Climate Change Initiative, het favoriete goede doel van voormalig VS-president Bill Clinton. Dat meldt persbureau Reuters. Het instituut zet zich in voor de problematiek van het broeikaseffect.

Streisand, inmiddels 64 jaar, nam als zangeres in 2000 afscheid van het podium met haar Timeless Tour. Toch besloot ze dit jaar weer te gaan toeren, omdat ze geld wil inzamelen voor organisaties die werken aan een beter milieu, een betere gezondheidszorg voor vrouwen en beter onderwijs. In oktober en november doet ze enkele grote Amerikaanse steden aan.

Streisand nam meer dan zestig albums op en won twee keer een Oscar, zes keer een Emmy Award en elf keer een Golden Globe. In 2004 was ze voor het laatst te zien in een film, de komedie 'Meet the Fockers'. Ze was daarin de echtgenote van Dustin Hoffman en de moeder van Ben Stiller.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen