Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Preuts Maleisië gruwt van Pussycat Dolls

Shownieuws

De Pussycat Dolls hebben de woede gewekt van de Maleisische autoriteiten. Tijdens een show droegen de Amerikaanse meiden -als gewoonlijk- schaarse kleding.

(Novum/AP) - De Pussycat Dolls hebben de woede gewekt van de Maleisische autoriteiten. Tijdens hun show eind juli droegen de Amerikaanse meiden als gewoonlijk schaarse kleding en maakten zij sensuele bewegingen. De Maleisische overheid heeft concertorganisator Absolute Entertainment daarvoor een boete opgelegd van meer dan tweeduizend euro. Dat meldt de Maleisische krant Malay Mail.

De meiden zouden de fatsoensregels van het overheersend islamitische land hebben overtreden. De regering van het Zuidoost-Aziatische land heeft westerse artiesten eerder gewaarschuwd rekening te houden met lokale gevoeligheden. In 2003 werd de band Linkin Park opgedragen geen korte broeken te dragen, te schreeuwen of zich grof te gedragen. Een jaar later werd de altijd sensuele Mariah Carey verteld dat zij zich netjes moest aankleden voor haar concert.

De Pussycat Dolls werden in 1995 opgericht in Los Angeles. De meiden, die zijn te herkennen aan hun lingerie en laarzen, traden daar zes jaar lang op als nachtclubact. Ze scoorden wereldwijde hits als 'Don cha' en 'Buttons'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen