Kies je favoriete radiostation

Dossiers

U2 na 26 jaar weg bij platenlabel

Shownieuws

U2 gaat na 26 jaar weg bij platenmaatschappij Island Records. De Ieren stappen over naar Mercury Records. Island Records bracht de eerste U2-plaat uit in 1980.

U2 gaat na 26 jaar weg bij platenmaatschappij Island Records. De Ierse rockers stappen over naar Mercury Records, dat net als Island onderdeel is van Universal Music. Dat meldt de Britse krant The Independent.

U2 vindt volgens de krant dat het label niet genoeg heeft geholpen bij de opnamen van de nieuwe verzamel-cd van de band. De Nederlandse tak van Universal is maandag niet bereikbaar voor commentaar.

U2 verkocht bijna 150 miljoen albums onder Island Records, het platenlabel dat in 1980 het debuutalbum van de band uitbracht. De verzamel-cd 'U2: Definitive best of...' komt volgende maand al uit bij Mercury. De cd bevat zestien van de beroemdste nummers van de band en twee nieuwe liedjes.

Op 30 oktober komt als voorproefje van het nieuwe album een samenwerking uit van U2 en de Amerikaanse punkband Green Day. Het gaat om een nieuwe versie van 'The saints are coming' van de Schotse punkgroep The Skids. Aanvankelijk is het nummer alleen verkrijgbaar als download; vanaf 3 november ligt de single ook in de winkels.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen