Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Martin Scorsese op 1 in filmranglijst

Shownieuws

De gangsterfilm 'The departed' van regisseur Martin Scorsese heeft dit weekeinde goede zaken gedaan. De film boekte in de Verenigde Staten de hoogste omzet.

(Novum/AP) - De gangsterfilm 'The departed' van regisseur Martin Scorsese heeft dit weekeinde goede zaken gedaan. De film boekte in de Verenigde Staten de hoogste omzet: met een opbrengst van 27 miljoen dollar (bijna 21,5 miljoen euro) won Scorsese de titanenstrijd van Jonathan Liebesmans 'Texas chainsaw massacre: The beginning'. Deze horrorfilm, die de voorgeschiedenis vertelt van de film uit 2003, was goed voor ruim 19 miljoen dollar (15,1 miljoen euro) en kwam daarmee op de tweede plaats.

Distributiemaatschappij Warner Bros. bracht Scorseses film in ruim drieduizend bioscopen uit. In voorgaande jaren werden films van de 63-jarige regisseur minder wijd verspreid. In 'The departed' zijn steracteurs als Leonardo DiCaprio, Matt Damon en Jack Nicholson te zien. In de film infiltreren twee mannen in het politiekorps van Boston en in de Ierse maffia. Hun identiteit lekt uit en geweld en bloedvergieten zijn het gevolg.

Scorsese wordt gezien als een invloedrijke Amerikaanse filmregisseur, maar heeft nog nooit de felbegeerde Oscar gewonnen.

'The departed' komt op 9 november uit in Nederland. 'Texas chainsaw massacre: The beginning' draait vanaf 26 oktober in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen