Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bill Cosby wil armen kracht geven

Shownieuws

Bill Cosby heeft een workshop gegeven om merendeels zwarte inwoners van Detroit een gevoel van kracht te geven. Zo wil de komiek hun armoede aanpakken.

(Novum/AP) - Bill Cosby heeft een workshop gegeven om merendeels zwarte inwoners van Detroit een gevoel van kracht te geven zodat zij hun armoede kunnen aanpakken. Ongeveer zeshonderd mensen waren dit weekeinde bij een bijeenkomst op een universiteit die de komiek leidde samen met een sociaal werkster.

"Jullie gaan nu luisteren, absorberen en jezelf uitdagen om je in een positieve richting te sturen", zei Cosby. "Kracht, dat hebben we nodig."

Detroit, waar de meerderheid van de inwoners zwart is, is de op een na armste stad in de Verenigde Staten. Eén op de drie de inwoners leeft volgens het Amerikaanse bureau voor statistiek in armoede.

De 69-jarige Cosby is al vaker in Detroit geweest om toespraken te houden. In januari vorig jaar riep de komiek zwarten op meer verantwoordelijkheid te dragen voor de toekomst van hun kinderen. "Als ik terugkom en terugkom en weer terugkom," zei Cosby, "betekent dat dat het menens is."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen