Kies je favoriete radiostation

Dossiers

MySpace zamelt geld in voor Darfur

Shownieuws

MySpace organiseert de komende maand twintig concerten om geld in te zamelen voor Darfur. Bands als Alice in Chains en Ziggy Marley werken aan het project mee.

(Novum/AP) - De profielsite MySpace organiseert de komende maand twintig concerten om geld in te zamelen voor hulp aan de Sudanese regio Darfur. Bands als Alice in Chains, TV On The Radio en muzikant Ziggy Marley, die allemaal een eigen pagina hebben op MySpace, verlenen hun medewerking aan het project.

In 2003 brak in Darfur een gewapend conflict uit tussen het leger en rebellen. De opstandelingen beschuldigden de Sudanese regering ervan de bevolking van Darfur te verwaarlozen. Miljoenen burgers vluchtten voor het geweld en meer dan tweehonderdduizend mensen kwamen om. De meeste vluchtelingen leven nog altijd onder erbarmelijke omstandigheden.

Naast de concerten spreekt acteur Samuel L. Jackson een videoboodschap in om mensen bewust te maken van de situatie in Darfur. Het filmpje zal te zien zijn op MySpace, op televisie en in bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen