Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Almodóvar wil Engelstalige film maken

Shownieuws

Pedro Almodóvar zou wel eens een film in het Engels willen maken. De Spaanse filmmaker is echter bang zijn onafhankelijkheid te verliezen in Hollywood.

(Novum/AP) - Pedro Almodóvar zou wel eens een film in het Engels willen maken, maar hij is bang zijn onafhankelijkheid te verliezen in Hollywood. De 57-jarige Spaanse filmmaker is verschillende malen benaderd voor een Amerikaans filmproject, vertelde hij zaterdag tijdens een openbaar interview op een cultureel festival in New York.

"Ik was altijd bang mijn onafhankelijkheid en vrijheid te verliezen." Zelfs de beroemde Amerikaanse regisseur Martin Scorsese zou minder vrijheid hebben dan Almodóvar bij het maken van zijn films.

In het verleden was de Spaanse cineast geïnteresseerd in de verfilming van Engelstalige romans als 'The silence of the lambs' van Thomas Harris en 'The human stain' van Philip Roth. De filmrechten bleken echter al verkocht. Mocht een Engelstalig project toch nog tot stand komen, dan wil Almodóvar wel dat Europeanen de film financieren.

Zijn nieuwste film, 'Volver', draait momenteel in de Nederlandse bioscoop. De film is de Spaanse inzending voor de Oscars.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen