Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Portman poseert in zwart jurkje van Hepburn

Shownieuws

Natalie Portman is in de huid gekropen van Audrey Hepburn. Ze siert, in het befaamde zwarte jurkje van Hepburn de voorpagina van het blad Harper's Bazaar.

(Novum/AP) - Natalie Portman is in de huid van Audrey Hepburn gekropen. De actrice siert in het befaamde zwarte jurkje van Hepburn de voorpagina van de oktobereditie van het Amerikaanse tijdschrift Harper's Bazaar. "Ik voelde me meteen erg elegant", zegt Portman, die wel de Hepburn van deze tijd wordt genoemd, in het blad. "Een deel van de elegantie van Hepburn zat nog in het jurkje."

Portman vond het dragen van het jurkje geen gemakkelijke opgave. "Ik was ontzettend nerveus. Ik dacht dat het niet zou passen." Het zwarte jurkje dat de half Nederlandse Audrey Hepburn droeg in de openingsscène van de filmklassieker 'Breakfast at Tiffany's' wordt op 5 december geveild bij veilinghuis Christie's in Londen. Verwacht wordt dat het kledingstuk ruim honderdduizend euro oplevert. De opbrengst komt ten goede aan de liefdadige instelling City of Joy Aid, die opkomt voor de minderbedeelden in India.

Het jurkje is ontworpen door de Fransman Hubert de Givenchy, die bij de film uit 1961 verantwoordelijk was voor de hele garderobe van Hepburn. De actrice was verantwoordelijk voor de populariteit van de zogenoemde 'little black dress'. In 'Breakfast at Tiffany's', naar het gelijknamige boek van de Amerikaanse schrijver Truman Capote, speelt Hepburn de rol van praatzieke mannenverleidster Holly Golightly. In de eerste scène van de film stapt ze in het zwarte jurkje uit een taxi. Met een donut en een bekertje koffie in haar hand lonkt ze vervolgens naar de juwelen in de vitrine van diamantair Tiffany & Co.

De 25-jarige Portman was onder meer te zien in 'Closer', 'V for vendetta' en verschillende 'Star wars'-films. Audrey Hepburn, die in 1929 in Brussel werd geboren als Edda van Heemstra-Ruston, overleed op 63-jarige leeftijd aan kanker. Ze zette zich jarenlang in voor verschillende goede doelen. Ze was onder meer ambassadrice van kinderrechtenorganisatie Unicef.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen