Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ali B helpt graag anderen

Shownieuws

Ali B vindt het leukste van zijn succes dat hij andere mensen kan helpen. Hij heeft goede herinneringen aan de dagen dat hij voor organisaties als Kika werkte.

Ali B vindt het prettigste van zijn succes dat hij anderen kan helpen. De rapper heeft de beste herinneringen aan de dagen dat hij voor organisaties als Kika en de Stichting Opkikker op bezoek ging bij zieke kinderen. "Dat kleine zieke kinderen een leuke dag hebben als ze jou zien, dat is bijzonder. Dat je iets voor hen kan betekenen maakt heel wat in me los."

De 24-jarige artiest vindt het logisch dat hij de status van bekende Nederlander gebruikt om anderen te helpen. "Ik vind het niet meer dan mijn verantwoordelijkheid om te helpen waar ik kan helpen." Ali B brak door toen hij met Marco Borsato het nummer 'Wat zou je doen?' opnam voor de stichting War Child. Voor Plan Nederland reisde hij met andere artiesten naar ontwikkelingslanden in het kader van het project 'Rap around the world'.

De rapper helpt niet alleen mensen via goede doelen, hij wil ook een kruiwagen zijn voor andere artiesten. Voor zijn nieuwe album 'Petje af' werkte hij samen met onder anderen Ziggy, actrice Lieke van Lexmond, het rapduo The Opposites, en zijn neefje Yes-R. "Ik zou met mijn reputatie kunnen samenwerken met redelijk bekende artiesten, maar dat doe ik niet. Ik maak muziek met mensen met wie ik een band heb. En ik hoop dat ik ze kan helpen doorbreken." Dat betekent echter niet dat Ali met al zijn vrienden een nummer wil opnemen. "Ze moeten wel goed zijn, ik ga niet geforceerd iemand helpen."

Zijn nieuwe album komt zaterdag uit. Volgens Ali is de plaat volwassener dan zijn vorige album 'Ali B vertelt het leven van de straat' uit 2004. "De teksten zijn dieper en zelfverzekerder", vertelt hij. "Op het vorige album had ik veel liedjes waarop ik schreeuwde. Ik ben nu niet meer zo boos. Alles is nu veel gecontroleerder." De titel van het album, 'Petje af', staat voor de ontwikkeling die de rapper naar eigen zeggen heeft doorgemaakt. "Ik ben nu vaker zonder pet te zien, omdat mijn haar is gegroeid. En ik ben zelf ook gegroeid. Ik weet het nu allemaal wel iets beter."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen