Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zwartboek grote winnaar Gouden Kalveren

Shownieuws

De film Zwartboek is op het 26e Nederlands Film Festival in Utrecht de grote winnaar geworden. Zwartboek sleepte drie van de vier nominaties in de wacht.

De film Zwartboek van regisseur Paul Verhoeven is vrijdag op het 26e Nederlands Film Festival in Utrecht de grote winnaar geworden. Zwartboek sleepte drie van de vier nominaties in de wacht. De film werd gekozen als beste van het festival, Paul Verhoeven kreeg de prijs voor beste regisseur, Clarice van Houten verzilverde haar nominatie voor beste actrice.

Grote favoriet Ober, van Alex van Warmerdam, won twee Gouden Kalveren, die voor beste scenario en beste production design. De film was in zes categorieën genomineerd.

Frank Lammers werd gekozen tot beste acteur voor zijn hoofdrol in Nachtrit, een film over de taxi-oorlog in Amsterdam van Dana Nechushtan. De prijs voor beste mannelijke bijrol ging naar Fedja van Huêt. Hij speelt ook in Nachtrit. Het Gouden Kalf voor beste vrouwelijke bijrol ging naar Catharine ten Bruggencate voor haar prestatie in Ik omhels je met duizend armen van de vorig jaar overleden filmmaker Willem van de Sande Bakhuyzen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen