Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Fans van Star Trek tasten diep in de buidel

Shownieuws

Fans van Star Trek hebben diep in de buidel getast om memorabilia uit de serie en films in huis te halen. Op een veiling werden enorme bedragen geboden.

Fans van Star Trek hebben diep in de buidel getast om memorabilia uit de sciencefictionserie en -films in huis te halen. Op de eerste dag van een driedaagse veiling bij Christie's in New York verwisselden enkele items voor enorme bedragen van eigenaar. Zo werd een maquette van ruimteschip Starship Enterprise-E door een bieder op internet voor 104 duizend euro gekocht, het tienvoudige van wat verwacht werd.

Een model van het vijandelijke ruimteschip Borg uit de film 'Star Trek: First contact' werd door een telefonische bieder niet voor de verwachte tweeduizend euro, maar voor bijna 76 duizend euro gekocht. Een geweer dat het personage Worf in de film 'Star Trek: Insurrection' gebruikt, ging voor ruim vijftienduizend euro weg. De opbrengst werd eerder op ongeveer vijfhonderd euro geschat.

De veiling, die in het teken staat van het 40-jarig bestaan van Star Trek, duurt nog tot en met zaterdag. Op de laatste dag worden de meest begerenswaardige items geveild. Daaronder kostuums die William Shatner als kapitein James T. Kirk en Leonard Nimoy als Mr. Spock droegen in de originele televisieserie uit 1966.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen