Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gouden Ui wordt minder scherp

Shownieuws

De Gouden Ui, de tegenhanger van het Gouden Kalf, wordt volgend jaar milder. Gehoopt wordt dat het publiek daardoor positiever tegen de prijs aankijkt.

Gouden Ui wordt minder scherp

De Gouden Ui, de tegenhanger van het Gouden Kalf, wordt volgend jaar milder. Gehoopt wordt dat het publiek daardoor positiever tegen de prijs aankijkt. Die plannen heeft initiatiefnemer Joris van den Berg ontvouwd aan Novum Nieuws.

De Gouden Ui is de tegenhanger van het Gouden Kalf en richt zich op de negatieve aspecten van de Nederlandse film. Volgend jaar komt de categorie 'slechtste film' te vervallen. Deze categorie wordt dan mogelijk vervangen door 'wat minder geslaagde film'. "We willen de filmprijs nuanceren, omdat mensen ons onaardig vinden", verklaart Van den Berg. Tijdens de prijsuitreiking donderdag was geen enkele genomineerde aanwezig.

De organisatie van het prijzenfestijn denkt momenteel na hoe ze de vernieuwde, genuanceerde prijsuitreiking vorm moet krijgen. "Als je een ceremonie aandikt, met veel excuses erbij, dan wordt het vermakelijk", legt Van den Berg uit. Volgens de organisator wordt de categorie 'wat minder geslaagde film' lachwekkend. "Op het filmfestival wordt alleen maar positief gepraat over de Nederlandse films. Iedereen steekt veren in elkaars reet", zegt hij. Met de Gouden Ui wil hij daar op een ludieke manier een kanttekening bij plaatsen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen