Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Carice van Houten stort zich op script

Shownieuws

Actrice Carice van Houten is van plan zich op het scriptschrijven storten. "Ik heb een halfjaartje vrij genomen. Ik wil een opzetje maken voor een script."

Carice van Houten stort zich op script

Carice van Houten is van plan zich op het scriptschrijven te storten. Dat vertelt de actrice in het septembernummer van Marie Claire. "Ik heb een halfjaartje vrij genomen. Ik wil een opzetje maken voor een script."

De 'Minoes'-actrice wil uiteindelijk graag 'kinderen en een huis en vastigheid'. Ze heeft het idee daar als schrijfster meer tijd voor te kunnen vrijmaken. "Als acteur ben je een radertje in een groot geheel, maar als ik er zelf iets over te zeggen heb, krijg ik meer ruimte." Ze denkt door het schrijven het acteren naar de achtergrond te kunnen laten verdwijnen. "En dan ben ik flexibeler, meer thuis."

De laatste tijd twijfelt Carice wel eens aan haar motivatie om te acteren. "Ik weet niet of de kracht om actrice te zijn nou uit mij komt, of doordat ik de ene na de andere rol krijg waar ik vervolgens geen nee tegen zeg." Ze vertelt niet zo goed te weten wat ze echt wil. "Ik heb gewoon de afgelopen jaren te hard gewerkt en ben gevlucht voor de verantwoordelijkheden. Door mijn vak ben ik eigenlijk verslaafd geworden aan het niet-mijzelf zijn."

De 29-jarige actrice, die binnenkort te zien is in 'Zwartboek' van Paul Verhoeven, wil het acteren echter niet voorgoed achter zich laten. "Ik wil het gewoon niet meer het belangrijkste in mijn leven laten zijn."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen