Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Amerika koopt 'Zwartboek' aan

Shownieuws

Mediagigant Sony heeft 'Zwartboek' aangekocht voor distributie in Noord-Amerika voor een bedrag dat in de zes cijfers loopt. Dat meldt een filmvakblad in de VS.

Sony heeft 'Zwartboek' aangekocht voor distributie in Noord-Amerika. Daarvoor betaalt de mediagigant een bedrag dat in de zes cijfers loopt. Dat meldt het Amerikaanse filmvakblad The Hollywood Reporter donderdag. De Nederlandse distributeur en filmmaatschappij kunnen het nieuws donderdag niet bevestigen.

Noord-Amerikaanse filmdistributeurs konden de film eerder deze maand zien op het filmfestival in het Canadese Toronto. Daar kwamen veel negatieve reacties op Paul Verhoevens oorlogsfilm. In de film is te zien hoe hoofdrolspeelster Carice van Houten als Joodse verzetsstrijdster haar schaamhaar blondeert om te infiltreren bij de nazi's. Na de oorlog wordt zij van verraad beschuldigd en krijgt zij een vat menselijke uitwerpselen over zich heen. Vanwege deze expliciete beelden werd de productie in Toronto spottend omschreven als 'een kruising tussen 'Schindler's list' en 'Showgirls''. De critici die het festival bezochten vonden de Nederlandse inzending voor de Oscars wel goed.

Vorige maand werd al bekend dat 'Zwartboek' is verkocht aan vijftig landen. De enige belangrijke afzetgebieden die toen nog geen interesse hadden getoond in de film, waren Noord-Amerika, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Australië.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen