Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jay-Z strijdt tegen gebrek aan water

Shownieuws

Jay-Z gaat zich inzetten voor de strijd tegen het watergebrek in arme landen. De rapper gaat hiervoor samenwerken met de Verenigde Naties en muziekzender MTV.

(Novum/AP) - Jay-Z gaat zich inzetten voor de strijd tegen het watergebrek in arme landen. De rapper gaat samenwerken met de Verenigde Naties en muziekzender MTV, in de hoop jongeren bewust te maken van de crisis. Hij maakte dat woensdag bekend tijdens een persconferentie, waarbij ook VN-topman Kofi Annan aanwezig was. Met een speciale MTV-documentaire, getiteld 'The diary of Jay-Z: water for life', probeert de ster de aandacht te vestigen op de watercrisis.

De beelden voor de documentaire worden geschoten tijdens de aankomende wereldtournee van de hip-hop-ster, die op 9 september van start gaat. In de documentaire staan de ontmoetingen centraal die de ster heeft met mensen uit de getroffen landen. 'The diary of Jay-Z: water for life', is vanaf november te zien op MTV in de Verenigde Staten.

Jay-Z, die eigenlijk Shawn Carter heet, werd geconfronteerd met het gebrek aan water toen hij voor zijn vorige wereldtournee een bezoek bracht aan Afrika. Hij schrok van de situatie die hij daar aantrof en besloot in actie te komen. De rapper is ook van plan om in samenwerking met de VN duizend waterpompen te installeren in Afrika.

De rapper geeft op 15 september een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen