Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pitt en Jolie zijn gulle gevers

Shownieuws

Brad Pitt en Angelina Jolie schenken elk een miljoen dollar aan het goede doel. Het geld gaat naar Artsen zonder Grenzen en Global Action for Children.

(Novum/AP) - Brad Pitt en Angelina Jolie kijken niet op een paar centen meer of minder. De filmsterren schenken elk een bedrag van een miljoen dollar (790 duizend euro) aan het goede doel. Dat meldt een woordvoerder van het koppel. De keuze is gevallen op Artsen zonder Grenzen en Global Action for Children, een organisatie die kinderen in crisissituaties hulp biedt.

Jolie is in haar rol als ambassadeur van de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties de hele wereld over geweest. De actrice is diep onder de indruk van het werk van Artsen zonder Grenzen. "Ik heb deze dappere en bijzondere mensen onder verschrikkelijke omstandigheden zien werken in oorlogsgebieden."

Een woordvoerder van Global Action for Children is erg dankbaar. "Angelina Jolie en Brad Pitt zeggen niet alleen dat ze om de situatie van kinderen in nood geven, maar nemen ook concreet actie om ze te helpen." Ook Artsen Zonder Grenzen laat weten de gift te waarderen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen