Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Talpa bezorgt Beau schuldgevoel

Shownieuws

Beau van Erven Dorens voelt zich medeverantwoordelijk voor de slechte start van Talpa. Hij was één van de gezichten van het geflopte nieuwsprogramma NSE.

Beau van Erven Dorens voelt zich medeverantwoordelijk voor de slechte start van de televisiezender Talpa. Dat vertelt de presentator vrijdag in De Telegraaf. Van Erven Dorens was één van de gezichten van het nieuwsprogramma NSE, dat na acht maanden van de buis werd gehaald vanwege teleurstellende kijkcijfers. "Ik realiseer me dat ik bij de start van NSE te hard van de daken heb geschreeuwd dat we het NOS Journaal wel eens een lesje zouden leren."

De presentator zegt alleen maar te hebben geleerd van het mislukken van het programma. "Ik lig op de grond en leer opnieuw lopen", vertelt hij. Hij is zich bewust van het verschil tussen commerciële televisie en publieke zenders. "Honderdduizend kijkers halen kan als je bij de VPRO zit. Dan kun je al presentator rustig mijmeren over de toekomst van de wereld. Maar het is niet oké geen succes te hebben als je bij de commerciële televisie werkt."

De 35-jarige televisiecoryfee vindt overigens dat Talpa en oprichter John de Mol te negatief worden benaderd. "Nederland zou veel trotser op John de Mol mogen zijn. Talpa is zó cynisch ontvangen, terwijl het echt Hollandse glorie is. Honderd procent Nederlands, met honderd procent privaat kapitaal. En met meer Nederlandse dramaseries dan op welke zender ook."

Momenteel presenteert Beau op Talpa de spelshow Deal or no Deal? Vanaf zondag is de door hem ontwikkelde komedie Man en Paard te zien. In deze serie drijft Beau de spot met zichzelf. "Het gaat over een uitgerangeerde B-ster. Ik speel mezelf, maar dan in het kwadraat."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen