Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sterren gek op dieren

Shownieuws

BN'ers als Marianne Weber en Jannes traden woensdag op tijdens het muziekfestijn 'Sterren voor dieren'. Daarmee betuigden ze steun aan de Dierenbescherming.

Sterren gek op dieren

Dat veel bekende Nederlanders echte dierenvrienden zijn, bleek woensdag maar weer tijdens het muziekfestijn ' Sterren voor Dieren'. Artiesten als Marianne Weber, Jannes, Nick & Simon en BZN traden op Werelddierendag in Arnhem op om hun steun te betuigen aan de Dierenbescherming. Het openluchtconcert was gratis voor het publiek toegankelijk.

Het Volendamse duo Nick & Simon vond het festijn een prachtig initiatief. "De mens heeft zoveel plaats ingenomen in de maatschappij, het is goed dat we met dit optreden even aan de dieren denken", verklaart Nick Schilder.

Volkszanger Jannes meent dat vaak wordt vergeten hoe belangrijk dieren voor mensen zijn. "Er zijn bijvoorbeeld heel veel eenzame mensen die hun liefde krijgen van een dier. Een dier kan voor zo iemand ontzettend belangrijk zijn."

Marianne Weber bewondert vooral de vrijwilligers die zich voor de Dierenbescherming inzetten. "Mensen die zich inzetten voor een goed doel, dat is prachtig. Eén van de mooiste dingen die er zijn." Zelf heeft ze geen dieren in huis. "Daar heb ik goed over nagedacht. Zelfs de planten overleven het niet."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen