Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Ober' maakt kans op zes Gouden Kalveren

Shownieuws

'Ober' maakt grote kans op één of meerdere Gouden Kalveren. De film van Alex van Warmerdam is genomineerd in zes categorieën, waaronder 'beste film'.

De film 'Ober' Alex van Warmerdam is een grote kanshebber voor één of meerdere Gouden Kalveren. De openingsfilm van het Nederlands Film Festival werd dinsdag genomineerd in zes categorieën, waaronder 'beste speelfilm', 'beste scenario' en 'beste regie'. De Gouden Kalveren zijn de belangrijkste filmprijzen van Nederland. De beeldjes worden vrijdag uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Film in Utrecht.

De 53-jarige Van Warmerdam is geen nieuwkomer in de strijd om de Gouden Kalveren. In 1986 werd zijn film 'Abel' bekroond met Gouden Kalveren voor 'beste speelfilm' en 'beste regie'. In 1992 sleepte zijn productie 'De Noordelingen' ook twee kalveren in de wacht: voor 'beste speelfilm' en voor hoofdrolspeler Rudolf Lucieer als beste acteur.

Ook 'Zwartboek' van Paul Verhoeven maakt kans op een Gouden Kalf. De film is genomineerd in vier categorieën, onder meer voor 'beste film'. Hoofdrolspeelster Carice van Houten strijdt mee om de prijs voor beste actrice. De films 'Nachtrit' van Dana Nechustan en 'Ik omhels je met duizend armen' van de inmiddels overleden regisseur Willem van de Sande Bakhuyzen zijn eveneens vier keer genomineerd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen