Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Karl Lagerfeld verdedigt ultradunne modellen

Shownieuws

Karl Lagerfeld vindt de controverse rondom het gewicht van modellen belachelijk. Modellen zouden 'van nature' smal zijn.

(Novum/AP) - Ontwerper Karl Lagerfeld vindt de controverse die vorige maand op de modeweek in Madrid ontstond om het gewicht van modellen belachelijk. Hij zegt dat de meeste landen hun energie beter kunnen steken in het bestrijden van overgewicht.

Tijdens de Madrid Fashion Week werd een minimum gesteld aan het gewicht van modellen. Te dunne meisjes werden zonder pardon van de catwalk geweerd. De discussie waaide over naar de modeweek in Londen. De organisatie daar liet, maar niet zonder slag of stoot, modellen met ondergewicht wel meelopen.

Lagerfeld verdedigt het gebruik van dunne modellen in de modewereld door te stellen dat veel van de meisjes van nature mager zijn. "Anorexia komt echt niet voor. De meisjes komen vaak uit Oost-Europese landen en zijn gewoon smal gebouwd."

De 68-jarige ontwerper onthulde vorig jaar het geheim van zijn eigen gewichtsverlies in 'The Karl Lagerfeld diet'. In het boek bekende hij niet uit gezondheidsoverwegingen, maar uit ijdelheid 42 kilo te zijn afgevallen. Hij wilde koste wat het kost een Dior-pak van slanke snit aankunnen.

Collega-ontwerper Giorgio Armani zei eerder naar aanleiding van de discussie tegen het gebruik van graatmagere modellen te zijn. Hij stelt de media verantwoordelijk voor de obsessie in de modewereld met ultradunne vrouwen. Uit onderzoek van de Britse University of Bath bleek onlangs dat vrouwen zich aangesproken voelen door advertenties waarin dunne modellen producten aanprijzen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen