Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Griezelbus bekroond in Duitsland

Shownieuws

De Nederlandse film 'De griezelbus' is bekroond op het Lucas Kinderfilmfestival in het Duitse Frankfurt. De film ontving een eervolle vermelding van de jury.

De Nederlandse film 'De griezelbus' is bekroond op het Lucas Kinderfilmfestival in het Duitse Frankfurt. De film ontving een eervolle vermelding van de jury, heeft productiemaatschappij BosBros dinsdag bekendgemaakt. Eerder dit jaar werd de familiefilm al bekroond met de Gouden Film, omdat er meer dan honderdduizend mensen naar kwamen kijken.

'De griezelbus' gaat over de 11-jarige Onnoval, die een buitenbeentje is op school. Ferluci, de slechterik in de film, ontfutselt hem een verhaal dat hij in een kwade bui heeft geschreven en waarin het slecht afloopt met de pestkop van zijn klas. Als Ferluci het verhaal werkelijkheid laat worden, moet Onnoval zijn klasgenootjes redden.

De hoofdrollen in 'De griezelbus' worden vertolkt door Angela Schijf en Willem Nijholt. De film, die is gebaseerd op een boek van Paul van Loon, is geregisseerd door Pieter Kuijpers.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen