Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Meestervervalser' Jansen werkt aan filmbiografie

Shownieuws

Het leven van 'meestervervalser' Geert Jan Jansen wordt verfilmd. Momenteel wordt een serie interviews met Jansen opgenomen, als basis voor het scenario.

Het leven van 'meestervervalser' Geert Jan Jansen wordt verfilmd. Momenteel wordt een serie interviews met Jansen opgenomen, als basis voor het scenario. "We tekenen zijn levensverhaal op zoals het is", zegt producent Edvard van 't Wout. Wel eist hij de artistieke vrijheid op om de feiten naar zijn hand te zetten, 'uiteraard in samenspraak met Geert Jan'.

Na diverse publicaties over zijn vervalste schilderijen werd Jansen eind jaren tachtig op de opsporingslijst van Interpol geplaatst. Jansen (1944) dook onder verschillende valse namen onder in Frankrijk en probeerde te achterhalen wie hem had verraden. Ondertussen werkte hij door aan zijn vervalsingen. Een typefout in een vervalst certificaat dat hij toonde op het kantoor van een veilinghuis in München maakte uiteindelijk een einde aan zijn 20-jarige carrière als vervalser.

Ad Bol tekent voor de regie. Vorig jaar maakte hij de Engelstalige thriller 'Castingx' met Ellen ten Damme. Mogelijk wordt de actrice ook benaderd voor een rol in zijn tweede film. Verder wordt nagedacht over een gastoptreden van Jansen in de thriller, waarvan de opnamen eind volgend jaar beginnen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen