Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Paul de Leeuw kraakt 'Zwartboek'

Shownieuws

Het is onterecht dat 'Zwartboek' is verkozen tot Nederlandse inzending naar de Oscars. Dat schrijft Paul de Leeuw dinsdag in Vara TV Magazine.

Het is onterecht dat 'Zwartboek' is verkozen tot Nederlandse Oscarinzending. Dat schrijft Paul de Leeuw in Vara TV Magazine. De regisseur van de film, Paul Verhoeven, is 'veramerikaniseerd' en de dialogen zijn 'tenenkrommend', vindt de 44-jarige presentator. Bovendien zou in de oorlogsfilm helemaal niets gebeuren. "En je gaat je ook zitten opwinden over het totaal uitblijven van ontwikkeling in de personages of een soort idee van spelregie."

Bovendien vindt De Leeuw dat de films die op het Nederlands Film Festival in première gaan ook een kans verdienen. "Als je nu de recensies leest van de laatste film van Alex van Warmerdam, 'Ober', is het toch een rare gang van zaken", schrijft De Leeuw. "Is de typische Van Warmerdam niet een spannender visitekaartje om te laten meedingen in de race om de Oscars?"

De nominaties voor de beste buitenlandse film worden 23 januari bekendgemaakt. De uitreiking van de begeerde filmprijs is 25 februari.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen