Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuw Beatles-album komt in november uit

Shownieuws

Het nieuwe album van The Beatles, 'Love', komt volgende maand wereldwijd uit. Op het album zijn niet eerder uitgebrachte opnamen verwerkt.

Nieuw Beatles-album komt in november uit

Het nieuwe album van The Beatles, 'Love', komt volgende maand wereldwijd uit. Dat heeft platenmaatschappij EMI Music maandag bekendgemaakt. De voormalige Beatles Ringo Starr en Paul McCartney en de echtgenotes van de overleden bandleden John Lennon en George Harrison hebben toestemming gegeven voor het verwerken van de originele mastertapes. Eerder werd gemeld dat de weduwen Yoko Ono Lennon en Olivia Harrison geen zeggenschap zouden krijgen.

Op het album zijn fragmenten van bekende nummers en niet eerder uitgebrachte opnamen verwerkt. De nummers op het album waren bedoeld voor de theatervoorstelling 'Love' van het theatergezelschap Cirque du Soleil in Las Vegas. Voormalig Beatles-producer George Martin heeft een volledig album rond deze muziek gecreëerd. "Het publiek zal het idee krijgen dat het met de band in één kamer zit", verwacht de zoon van George Martin, Giles, die ook meewerkt aan het project.

Deze zomer hebben McCartney en Starr in Las Vegas met eigen ogen kunnen zien hoe hun muzikale nalatenschap is omgevormd tot een theatervoorstelling. In de acrobatische dansvoorstelling worden personages als 'Sgt. Pepper' en 'Lady Madonna' uit de liedjes van The Beatles tot leven gebracht. In de voorstelling zijn 130 fragmenten van liedjes en nooit uitgebrachte opnamen van de Britse popgroep gebruikt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen